di hari kelahirankuAssalamualaikum wbt untuk sahabat yg sudi lagi menjengok dan membaca 
kat blogku yg terOver simple ni…

kenangan terindah
Sempena hr kelahiranku pd hari ni, 20hb Oktober 2012, ehemm! nombor best ni..20102012 saje nak mencoret sikit hehhe… arrr? Apa?..brp sudah umurku??? Hurmmm tak da la keberatan sangat untuk aku nk menjwbnya... tapi yang pasti BUKAN 6 hari, (melamapau la sgt kan..sbr ye..), bukan 6 bulan hehehe, bukan jugak 6 thn, bukan 16 thn, dan BUKAN 26 tahun……..huhuhuhu tapi 36 thn la…hurmm 4 thun lagi masuk angga 40…apa la sangat dgn umur yer tak? Tp apa yg telah kita lalui dan yang akan kita tempuhi…itu yang penting…hehehe iye la tu…tp kekadang salu jugak aku mengira kedut² yang telah menepek kat muka aku nie hhahhaha…pas tu timbul perasaan gerun plak bila mengingatkan amalan akhirat aku yang terlalu sedikit…hurm mesti nak Upgrade lagi lah ni….sementara masih ada masa…untuk bekalan nanti…InsyaAllah semoga dipermudahkan….


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

doaku padaMu
Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.

Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu...Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.


Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.

Dalam usia begini...aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini...aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahiim. Dalam usia meniti senja ini...aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Al Malik.Dalam usia ubanan ini yang ku inginkan hanyalah ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.

Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini...pimpinlah hati hambaMu ini...pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.

Ya Al Hakiim...berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkarya Agar aku terus mampu memberikan sedikit ikhtibar dan dakwah dengan caraku. Hulurkan kepadaku bijaksana agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.

Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku si yatim piatu ini agar terus berpegang teguh pada taliMu.

Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill.